XClose
Get more with our Members Only Rate.
Sign In or Join Now!
 

Afronding succesvolle beursgang van nieuwe aandelen van Arena Hospitality Group

Park Plaza Croatia

PPHE Hotel Group verheugd met afronding succesvolle beursgang van nieuwe aandelen van Arena Hospitality Group d.d. waarmee 105.8 miljoen euro is opgehaald.

Amsterdam, 29 mei 2017 – De in Amsterdam gevestigde PPHE Hotel Group (“PPHE”), in Nederland actief met zes hotels in Amsterdam, Eindhoven en Utrecht die onder de Park Plaza® of art’otel® merken opereren, kondigt aan dat haar Kroatische dochteronderneming, Arena Hospitality Group d.d. ("Arena") een beursgang van extra aandelen succesvol heeft afgerond. Arena, waarvan PPHE grootaandeelhouder is, maakte vandaag bekend dat het 1.854.971 nieuwe aandelen heeft uitgegeven, waarmee €105.820.493 is verworven. De handel in de nieuwe aandelen op de Beurs van Zagreb zal naar verwachting beginnen op of rond 6 juni 2017.

PPHE zal via haar volledige dochteronderneming 141.883 nieuwe aandelen ontvangen waardoor het, na de uitgifte hiervan, indirect 51,97% van het aandelenkapitaal van Arena zal bezitten.

Het nieuw verworven kapitaal zal naar verwachting worden gebruikt voor:
1. versnelling van de implementatie van het investeringsplan van Arena, gericht op het upgraden van een aantal hotels, resorts en campings in Kroatië en het financieren van de uitbreiding van de Arena Hospitality Group in Centraal- en Oost-Europa; 

2. uitoefenen van de optie voor het verkrijgen van de overige 12%, die nog niet in Arena’s beheer is, van Sugarhill Investments B.V. (inclusief bijbehorende transactiekosten). Na het uitoefenen van deze optie zal Arena volledig eigenaar zijn van alle activiteiten in Duitsland en Hongarije die voorheen van PPHE waren; en

3. diverse leningen van Arena terugbetalen danwel herfinancieren waar nodig, om gunstiger financieringsvoorwaarden te bereiken.

Boris Ivesha, Chairman of Arena's Board of Directors, zegt: “We zijn verheugd met het bereiken van wederom een belangrijke mijlpaal in de transformatie van Arena tot een internationaal gastvrijheidsbedrijf met een evenwichtig portefeuille. Na een succesvolle roadshow waarin ons team bestaande en potentiële investeerders in steden zoals Zagreb, Ljubljana, Londen, Stockholm, Tallinn en Wenen heeft bezocht, is onze aandeelhoudersbasis uitgebreid. We zijn verheugd dat ongeveer 20 procent van de nieuwe aandelen zijn uitgegeven aan internationale beleggers. Deze kapitaalverhoging zal ons in staat stellen ons investeringsplan om bestaande eigendommen te upgraden te versnellen en verdere groei voor Arena in Centraal- en Oost-Europa te realiseren. We willen onze bestaande aandeelhouders bedanken voor hun vertrouwen in ons aanbod en wij verwelkomen onze nieuwe investeerders die deel zullen uitmaken van ons groeiverhaal.''